آیا Power BI ابزار مناسب برای کسب و کار است؟

Power BI به چه معناست ، شاید شما با Power BI تازه کار هستید، و فقط اسم Power BI به گوشتان خورده و حس کنجکاویتون رو بر انگیخته پس این مقاله برای شما مناسب است.
بسیار خوب ، Power BI چیست؟ و از کجا آمده است؟
Power BI یک پلت فرم گزارش دهی تعاملی است. به همین سادگی! تجزیه و تحلیل داده ها، تجزیه و تحلیل های تجاری، همه و همه آن کلماتی که شنیده اید، در یکجا جمع شده است و آن چیزی نیست جز Power BI . به زبانی ساده تر تمامی ابزار هایی که برای تصمیم گیری های مهم به آن احتیاج دارید در power bi در دسترس شما قرار دارد. زمان زیادی از ورود اطلاعات تا گرفتن انواع گزارش صرف نخواهید کرد

تنها ۵ دقیقه زمان کافیست تا شگفت زده شوید

Power Bi از کجا اومده؟

نحوه شکل‌گیری  Power BI ، به زمانی برمی‌گردد که مایکروسافت وارد هوش تجاری شد و درگیر تجزیه‌وتحلیل تجارت و هوش سازمانی شده است. مایکروسافت با ایجاد یک فضای ابری خدمات تجزیه‌وتحلیل داده‌ها را فراهم ساخته است. اما چه خدماتی و تفاوت آن با ابزارهای رایج مانند اکسل و اکسس چیست؟ چه نوع داده‌ای را می‌شود در power bi تحلیل کرد؟
شما می‌توانید هر نوع داده‌ای را از کوچک تا بزرگ، ساده یا پیچیده در آن تحلیل و بررسی کنید. پس اگر داده‌هایی از هراندازه دارید،Power BI   گزینه‌ای برای شماست.

ازآنجاکه امنیت داده‌ها برای مایکروسافت خیلی مهم است. می‌توانید به مرکز اعتماد مایکروسافت (Microsoft Trust Center) برید و تمام گواهینامه‌هایی را که Power BI در واقع دارد، بررسی کنید. پس، اگر خدای‌نکرده از این بابت نگران هستید، به سایت مایکروسافت مراجعه کنید و تمامی مطالب و قوانین حریم خصوصی رو مطالعه کنید.

از کجا شروع کنم؟

دانلود آن رایگان و از سایت رسمی مایکروسافت است. بعد از نصب باید اطلاعات را وارد کنید. از چه منابعی؟ مهم نیست. داده‌ها هر جا که هستند در   Power BI می‌توانید وارد کنید. این منابع می‌توانند هر نوع منبع و دیتابیسی باشند. فایل‌های ساده اکسل، SQL ، پایگاه داده‌های رابطه‌ای یا فضای ابری باشد. ورودی نرم‌افزارهای خریداری شده شما نظیر سیستم فروش و حسابداری همکاران سیستم یا چارگون همه‌وهمه می‌توانند ورودی باشند. حتی می‌توانید از طریق یک وب‌سرویس اطلاعات رو در power bi   وارد کنید. هرکدام از این موارد به‌تنهایی و یا در کنار هم یک گزارش فوق‌العاده را برای شما فراهم می‌کند. پس هیچ‌وقت نگران این نیستید که داده‌های فعلیتان در چه پلتفرم یا برنامه‌ای نوشته شده است.

داده‌های پرت و مغایرت‌ها را حذف کنید

بعد از اینکه داده‌های خود را وارد کردید، باید آنها را پاک‌سازی کنید و به‌اصطلاح داده‌های پرت و نامربوط را اصلاح کنید. این کار به‌صورت حرفه‌ای توسط  Power Query انجام می‌شود اما روش‌های زیادی برای آن هست حتی با همین اکسل ۲۰۱۳! فقط باید بدانید دنبال چه مغایرت‌هایی باید باشید. شاید در یک مقاله دیگر کامل آن رو شرح دادم. مثلاً کد ملی یکی از مشتریان داخل جدول مشتریان ذخیره نشده است. وقتی شما این جدول را ارتباط می‌دهید ارتباط یکی از مشتریان ناقص می‌ماند. در نهایت ممکن است مجموع فروش گزارش‌ها در power bi با دیگر گزارش‌ها همخوانی نداشته باشد. این‌طور اعتبار خودتان را پیش مدیران از دست می‌دهید.

چطور بین داده های مختلف ارتباط برقرار کنیم؟

وقتی داده‌ها را در Power BI قرار دادید باید ارتباطات آنها را مشخص کنید. این ارتباط دهی را مدل‌سازی هم گفته می‌شد. با مدل‌سازی روایت و داستان کسب و کارمان را شرح می‌دهیم. مثلاً اگر شما اطلاعات فروش مشتریانتان رو از سایت آوردید و اطلاعات پرداختی‌شان رو از نرم‌افزار حسابداری هلو، باید به power bi اعلام کنید که حلقه اتصال این دو جدول نام یا کد مشتریان هستند. در واقع این ارتباط دهی نوعی مدل‌سازی هست که معنا و مفهوم به داده‌هایی که وارد کردید می‌دهد.

در power bi ورودی های متنوع داده ایی را می توانید استفاده کنید

هرچه داده‌ها متنوع‌تر شوند ممکن است مدل‌سازی پیچیده‌تر شود و البته هنر شما در برقراری ارتباطات صحیح بین داده‌ها می‌باشد ولی انجام‌دادن آن در Power BI یک drag&drop بیش نیست. اگر نیاز به مدل‌های پیچیده‌تر دارید ابزاری به اسم DAX وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

ارتباط بین فیلدهای اصلی جداول بسیار اهمیت دارد

حالا وقت مشاهده گزارش‌ها و داشبوردهاست برای این کار خود Power BI انبوهی از تصاویر و نمودار رو برایتان پیشنهاد می‌دهد که حتی نمی‌توانید تصور کنید.

پس از انجام همه کارها، نوبت به انتشار آن می رسه که برای هر بخش از سازمان و هر فرد گزارش‌ها موردنیاز خودش را نمایش دهید. برای این کار شما می‌توانید در فضای ابری قرار که مایکروسافت در اختیارتان قرار داده منتشر کنید و تمام!

با کمی خلاقیت و ذوق می تونید داشبورد های معرکه ایی بسازید

تا اینجا همه چیز رایگان هست ولی اگر خیلی حرفه‌ای‌تر بخواهید انجام بدهید باید لایسنس‌های  Power BI Pro ، یا Premium  را تهیه کنید و از مزایای آن هم استفاده کنید که ما در این مقاله به این موضوع نمی‌پردازیم.

تمامی گزارش‌ها تحت وب و یا برنامه موبایل قابل‌دسترس هست و می‌توانید بین گروه‌های کاری خودتان و مدیران بخش‌های مختلف به اشتراک بگذارید.

امیدوارم از این مطلب استفاده کنید و اگر در سؤالی هم دارید، در دیدگاه‌ها به من اطلاع دهید، شروع سفرتان در دنیای Power BI   تبریک می گم.

امیدوارم که شما ارزش زیادی از آن کسب کنید و این موضوع سازمان شما را به سطح بالاتری برساند.

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

سایدبار کشویی

error: Content is protected !!